De Tesla Semi Truck is een volledig elektrische vrachtwagen in het grootste segment (class 8). Er zijn twee versies van de Tesla Semi truck onthuld. Een grote (zilveren op foto) en een kleinere (zwarte op foto). De grote Semi heeft een bereik van 800 km, al is later door Elon Musk gezegd dat dit bereik groter is bij de productieversie.

Het interieur is ook niet wat je zou verwachten van een “gewone” vrachtwagen:

De Semi werd door velen skeptisch ontvangen, weinigen hadden verwacht dat de technologie al ver genoeg gevorderd was om een volwaardige elektrische vrachtwagen te maken. De Semi kan tot 36 ton vracht vervoeren en het bereik van 800 km is mogelijk bij volle belading en 96 km/u. Het opladen gaat met hyperchargers en de Semi kan met deze zeer krachte opladers in 30 min voor 80% opgeladen worden. Zeer indrukwekkende cijfers!

Het is een Tesla, dus ja de Semi is snel. Hoe snel? Leeg van 0-100 km/u in 5 seconden! Vol beladen neemt de acceleratie 25 seconden in beslag. Nog steeds veel sneller dan fossiele vrachtwagens. Dat komt door de 4 motoren die ook in de Model 3 en Y te vinden zijn. Voldoende power dus.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar waarom zouden vervoersbedrijven voor de Semi moeten kiezen? Nou, dat heeft alles te maken met de kosten per km. Rijden op elektriciteit is flink goedkoper dan diesel en samen met de lagere onderhoudskosten zorgt dit volgens Tesla voor een kostenbesparing van wel 200.000 Euro en daarmee een terugverdientijd van 2 jaar!

Kijk hier de onthulling terug: