Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige soms, zelfs levensbedreigende ziekte. Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en kracht geeft, en een blijvende impact heeft. Elke wensvervulling is maatwerk. Make-A-Wish zorgt voor de organisatie en bij het invullen van de dag maken ze dankbaar gebruik van organisaties en mensen die vaak als vrijwilliger of tegen een kleine vergoeding meewerken.

De afgelopen jaren zijn er steeds meer kinderen die fan zijn van Tesla. Vaak hebben ze nog nooit in een Tesla gezeten of mee gereden. Mathijs is zo’n fan.

Als club kregen we de vraag van Make-A-Wish of we leden hadden die Mathijs op 8 maart met een Tesla van zijn huis naar zijn uitje wilden rijden, en op 9 maart weer terug. De ouders van Mathijs hadden Make-A-Wish verteld dat Mathijs de ‘zwanendans’ van de model X cool vond.

Dus riepen we op of er leden waren die mee wilden werken. En die waren er! We hadden zelfs meer aanmeldingen dan we rijders nodig hadden: mooi, want sommige mensen wilden klaar staan als reserve, voor het geval een rijder uit viel (je weet het niet, met covid enzo). Dank

Wouter (model X) en Sebastiaan (model 3 Performance) reden uiteindelijk Mathijs van zijn huis naar de bestemming. Uiteraard nadat de Tesla’s uitgebreid bewonderd waren en de model X en de model 3 (incl. LED-lampen) ieder hun eigen show hadden opgevoerd. Tevens werd er genoten van enkele sprintjes en de acceleratie van de model 3.

Tesla Nederland had in aanloop naar de dagen al een Cybertruck-hoodie opgestuurd, die Mathijs liefst elke dag draagt. Als club hebben we ook een aantal petjes opgestuurd. Allemaal als voorpret op de dag zelf. En op 8 maart kon Wouter, namens Tesla, Mathijs een schaalmodel van de Tesla Roadster overhandigen.

Met een verblijf in een B&B met een zwembad, een bezoek aan een VR-experience, heerlijk eten bij Beers & Barrels kon het niet meer stuk voor Mathijs (alsook zijn broer en ouders). Als kers op de taart hoorde Mathijs vlak voor de terugreis dat hij ook in een model X naar huis zou worden gebracht. Hij vond het weer geweldig tijdens die rit, die door René werd verzorgd.

Het is fantastisch te zien dat mensen bereid zijn vaak redelijk lange ritten van hun huis naar het startpunt te rijden, de rit te maken, en dan de thuisrit weer te doen. Mathijs, ouders en vrienden hebben in ieder geval dankzij de rijders een positief beeld van de Tesla-community: top!

Make-A-Wish verwacht in de toekomst vaker bij ons aan te kloppen en wie weet kunnen we op termijn een vaste lijst met leden maken die ‘in principe altijd wel’ bereid zijn te rijden.

Raoul