Tesla levert eerste 21 Model Y’s “Made in Germany” in Nederland

Op donderdag 31 maart, net voor de afsluiting van het kwartaal, levert Tesla in Tilburg de eerste 21 Model Y’s Performance die geproduceerd zijn in haar Gigafactory Berlijn-Brandenburg. Het is de eerste Gigafactory in Europa en de meest geavanceerde, duurzame en efficiëntste faciliteit tot nu toe.

Gigafactory Berlijn-Brandenburg is Tesla’s vijfde grote fabriek wereldwijd. Het werd in november 2019 aangekondigd en de bouw begon in de lente van 2020. Ongeveer twee jaar later heeft de fabriek alle benodigde vergunningen en is het begonnen met de productie van Tesla’s volledig elektrische compacte SUV, Model Y. Gigafactory Berlijn-Brandenburg zal auto’s gaan leveren aan alle Europese markten waar Tesla actief is, te beginnen met de Model Y Performance.

Model Y Performance, familievriendelijke sportauto

De Performance versie heeft een bereik van 514 km (WLTP) en wordt geleverd op 21” Überturbine velgen en met Performance remmen voor optimale controle in alle weersomstandigheden. Een carbonfiber spoiler verbetert stabiliteit op hoge snelheden. Dit alles zorgt ervoor dat Model Y Performance van 0-100 km/h accelereert in 3,7 seconden. Model Y Performance AWD is de ultieme combinatie van performance en praktische inzetbaarheid.

Eigenschappen Model Y Performance ten opzichte van Model Y Long Range:

  • Toegenomen topsnelheid van 217 km/h naar 250 km/h
  • Acceleratie van 0-100 km/h van 5,0s tot 3,7s bij de Performance versie
  • 21’’ Überturbine velgen
  • Performance remmen
  • Verlaagde rijhoogte
  • Aluminium lichtmetalen pedalen
  • Carbonfiber spoiler

Model Y Performance begint in Nederland bij € 70.000, met een geschatte levering in juli.

Voor nadere informatie is hier de configurator te vinden.

Over Tesla
Tesla’s missie is de transitie naar duurzame energie te versnellen met een totaal aanbod aan steeds betaalbaarder wordende elektrische auto’s. Het in California gevestigde Tesla ontwerpt en bouwt elektrische auto’s en producten voor hernieuwbare energieopslag.

Meer informatie over Tesla kunt u hier vinden.