Project omschrijving

Er zijn twee grote aankondigingen gedaan op batterij gebied door Panasonic. Panasonic is de fabrikant van de 2170 cellen in de Model 3 en Model Y en de 18650 cellen in de Model S en Model X.

Panasonic verwacht binnen 5 jaar de energiedichtheid van de 2170 cellen met 20% te verhogen. Een batterij met hogere energiedichtheid kan betekenen dat de Model 3 en Model Y meer bereik krijgen of dat men kiest voor hetzelfde bereik met een lichtere en kleinere batterij.

Bovendien verwacht Panasonic binnen twee tot drie jaar een kobaltvrije versie van zijn batterijen voor Tesla op de markt te brengen. Kobaltvrije batterijen zorgen voor een nog lagere milieu-impact van elektrische auto’s. Een van de belangrijkste doelen van Tesla is om over te stappen naar kobaltvrije batterijen. Een ander voordeel is lagere de kostprijs van kobaltvrije batterijen, aangezien kobalt het duurste element is in de huidige batterijen.

Bij de Tesla Gigafactory in Sparks, Nevada, zal Panasonic in de fabriek beginnen met het converteren van productielijnen om de batterij-energiedichtheid te vergroten. Tesla zal op 22 september op de batterijdag van het bedrijf de ontwikkelingen in de batterijen van het bedrijf onthullen.