Het was weer lang geleden maar op zondag 12 september 2021 was het dan zover, de eerste echte activiteit van Tesla Owners Club Nederland van 2021 was een feit. Het was de vertrouwde roadtrip in de Eifel in Duitsland, maar dan in een nieuw jasje.

We planden het startpunt opnieuw aan de Supercharger van Erftstadt, al waren we daar niet zeker van. De zware regenval en overstromingen in juli en augustus hadden in Erftstadt stevig huis gehouden. Op de kaart in de Tesla stond de supercharger als ‘beperkt’ aangeduid. Daarom is organisator Carmody de dag ervoor alvast polshoogte gaan nemen of Erftstadt beschikbaar was of dat we moesten uitwijken naar Supercharger Frechen, een tiental kilometer verderop. Maar Carmody had goed nieuws en Erftstadt was open en volledig beschikbaar. Er waren nu ook 28 stalls in plaats van 14 een jaar eerder. Alles kon dus doorgaan zoals gepland. We verzamelden rond 11u aan de supercharger van Erftstadt met 11 auto’s en 17 deelnemers. Daar werden zowel de Tesla’s als de innerlijke mens opgeladen zodat we rond 12 uur klaar waren voor vertrek. We hebben de trip in een nieuw jasje gestoken dus in plaats van een rondje Ruhrstausee te doen en terug te keren naar Erftstadt, reden we nu wat verder naar het Oosten, richting België.

Er waren onderweg twee stopplaatsen voorzien voor een kleine snack en om de nieuwe model Y te bewonderen. Onze voorzitter, John, had voor één dag een Model Y kunnen lenen bij Tesla. Daarnaast was er ook nog een andere deelnemer met een gloednieuwe Model Y. Voldoende opportuniteit om ze eens goed langs binnen en langs buiten te bestuderen en met de collega Tesla-rijders kennis te maken.

Onder een stralende zon reden we van Erftstadt richting Nideggen en Rurbergen en daar zijn een paar zeer leuke kronkelweggetjes. We bleven verder oostwaarts rijden tot de eerste stopplaats in Rohren. Nadien vervolgde de rit in België naar Robertville en Chenaux. Carmody reed vooraan en nam ook regelmatig de kleine weggetjes, waar het prachtig was om te rijden. Enige nadeel was dat die redelijk weggetjes smal waren en er best niet te veel tegenliggers zouden opduiken. Maar dat was gelukkig niet het geval.

De tweede halte was op één van de parkeerplaatsen net naast het mooie circuit van Spa-Francorchamps, dicht aan Les Combes voor de kenners. De zon was nog steeds van de partij, er was een snack voor iedereen en we hebben enkele prachtige foto’s kunnen maken van alle Tesla’s en het hele gezelschap. De rit vervolgde langs nog meer mooie weggetjes naar Signal de Botrange en dat was ineens ook het eindpunt van de roadtrip. Deze plaats is een erg populaire locatie om te wandelen of te sleeën als het heeft gesneeuwd. Maar ook op deze zonnige septemberdag was er heel wat activiteit. 

Zoals we andere roadtrips vaak eindigen in een restaurant aan een Supercharger, was dit nu ook weer het plan. De supercharger van Urmond was de uitverkoren plek omdat de meeste deelnemers toch samen tot op die plek zouden rijden en onze wegen daar zouden scheiden. 

Onderweg naar Urmond had één van de deelnemers, Claudia, ook nog een speciaal verzoek. Het huis van haar ouders lag precies op onze weg naar Urmond en ze zouden het heel erg leuk vinden om een parade van Tesla’s te zien passeren. Dus niet veel later passeerden we met een stoet van 8 Tesla’s bij hen en aan hun stralende gezichten te zien, vonden ze het geweldig. De twee motoren achteraan het filmpje hoorden er niet bij :o)

Met het grootste deel van de groep kwamen we vervolgens aan in Urmond en hebben er samen gedineerd en nog wat nagebabbeld vooraleer iedereen rond half 9 weer huiswaarts keerde. Iedereen had genoten van het mooie weer, de mooie, afwisselende route en natuurlijk het gezelschap. We kijken al uit naar de volgende editie!

Dimitri