Op zondag 8 maart verzorgde Tesla Owners Club NL een dagtrip naar de Eifel. Ik mocht er bij zijn.

De dag begon met een gezamenlijk ontbijt/koffietafel bij Parkhotel Horst. Mooi gelegen en een prima startpunt met een 12 stalls Supercharger op de eigen parking. Ik denk dat dit de vijfde keer is dat ik erbij was. Deze roadtrip wordt enkele malen per jaar aangeboden en elke keer is het weer bijzonder. Na een stukje A61 reden we ter hoogte van Erftstadt naar het westen en in het begin ziet het er nog niet echt indrukwekkend uit.

Maar dan ineens begint het.

Van het ene op het andere moment kom je in een wereld van mooie haarspeldbochten, forse afdalingen en dito klimmetjes. En daarbij rijd je door pittoreske dorpjes met vakwerkhuizen.

Nu was het een rustige zondag met niet echt mooi weer en nog buiten het motoren- en wielrennersseizoen dus met weinig verkeer. Dat maakt het steeds verschillend. Straks met mooi weer zijn er veel toertochten en dan kom je motoren, fietsers en als je geluk hebt een toertocht van een classics club tegen met bijzondere auto’s.

Het is uiteraard een mooie manier om te ervaren hoe heerlijk Tesla rijden is. Natuurlijk is er het altijd direct aan te spreken vermogen waarmee je vlot naar boven komt, de auto geeft daarbij geen krimp in de bochten en met het regeneratief remmen hoef je ook bijna nooit de rem aan te raken, ook in de pittige afdalingen. Als je dan terugdenkt aan vroeger dan was het toen, met handschakeling en bijpassende koppeling wel hard werken. Dat had ook zijn charme, maar is nu toch echt wel iets van het verleden.

Wat mij persoonlijk opviel is dat het Tesla rijden “volwassen” is geworden. De eerste jaren ging het er bij deze trips vooral om om de mogelijkheden van de auto te testen (lees gewoon snoeihard naar boven rijden) maar dat weten we nu allemaal wel.

Het was nu een vlotte (dat zal wel altijd zo blijven) trip waarbij de auto’s moeiteloos over het mooie parcours reden waarbij we volop konden genieten van het landschap. Een niet meer weg te denken hoogtepunt is de Schnitzellunch in Einruhr. Voor een schappelijke prijs een grote schnitzel en een gezellig uurtje.

Na een gezamenlijke kop koffie bij de Supercharger in Erftstadt was iedereen weer voldoende “geladen” om royaal thuis te komen.

Ik raad iedereen aan eens een keer mee te gaan. Zeker wanneer je nog maar kort een Tesla hebt steek je op zo’n dag veel op, zowel wat praktijk als theorie betreft.