In mei 2021 opende Tesla een Superchargerstation in Hengelo. Deze snellaadlocatie is voorzien van V3 Superchargers. V3 is de nieuwste architectuur voor Supercharging die eensnellaadvermogen voor Model 3 tot 250 kW mogelijk maakt. In een optimale situatie kan een Model 3 Long Range in 5 minuten tot 120 km bijladen. De locatie is uitgerust met 12 laadpunten (CCS) en bevindt zich bij Van der Valk Hengelo aan de Bornsestraat 400. De locatie is gelegen aan de A1 en ondersteunt reizigers die vanuit het oosten naar het westen gaan en reizigers richting Duitsland.

In Nederland bevinden zich nabij strategische snelweglocaties nu meer dan 34 Superchargerlocaties, die samen goed zijn voor meer dan 540 laadpalen. Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Superchargers worden op de website van Tesla en op het touchscreen in de auto weergegeven. Een Tesla houdt bij het navigeren naar een bestemming rekening met het verbruik van de auto gebaseerd op het rijgedrag van de bestuurder en past het Superchargeradvies dynamisch aan. Wanneer de bestuurder naar een Superchargerstation navigeert, zal het voertuig automtisch de batterij op de optimale temperatuur brengen voor het laden. Deze functionaliteit heet ‘On-Route Battery Warmup’ en verkort de gemiddelde laadtijd met tot 25%.

Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om met een Tesla moeiteloos langeafstandsreizen door heel Europa te ondernemen.

Superchargers in Europa
Sinds de eerste Supercharger in Europa in 2013, zijn er meer dan 2 miljard Superchargerkilometers afgelegd. Er zijn inmiddels meer dan 600 locaties, die samen goed zijn voor meer dan 6.100 laadpalen verspreid over 2
7 landen in Europa waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen laden als ze een langere trip maken.