Jullie herinneren jullie waarschijnlijk nog wel hoe Talking Tasman (Cyril) ons eerder dit jaar uitgebreid vertelde over hoe hij zijn zeszitter Model X ombouwde tot een camper. Intussen heeft Cyril zijn witte Model X omgeruild voor een Model Y en heeft hij er een mooie video over gemaakt.

We spraken hem zonet nog met de vraag wat nu de belangrijkste positieve en negatieve punten zijn van de Model Y ten opzichte van de Model X. Zonder teveel van zijn video te verklappen waren dit enkele punten.

Eerst en vooral is het comfort bij de Model X toch wel beter dan de Model Y. De stoelen zijn comfortabeler, de Model X heeft luchtvering en dat is toch echt wel aangenaam op langere ritten.

Daarnaast moet de Model Y qua ruimtebeleving echt niet onderdoen voor de Model X. Cyril had de zeszitter Model X waarvan de middelste rij zetels niet plat kan en dat levert toch minder bagageruimte op dan de Model Y waarbij de zetels achter volledig plat kunnen. Daarnaast is het ook handig dat je als passagier op de achterste rij je voeten heel goed onder de voorste stoelen kan plaatsen. Er is echt heel wat ruimte onder.

Ook is de afwerking van de Model Y ten opzocht van de Model X van 2017 weer een niveau hoger, alles voelt steviger en robuuster aan en natuurlijk is er MCU2 in combinatie met autopilot V3. Als laatste scoort de Model Y ook beter op vlak van rust in de auto, het dubbele glas en de betere isolatie zorgen ervoor dat het stiller is in de Model Y ten opzichte van de Model X.

Er zijn nog heel wat andere verschillen die Talking Tasman aanhaalt en die kan je ontdekken in zijn video

Van Tesla Model X naar Model Y: downgrade of upgrade?