Woensdag 23 juni werden we bij Tesla Owners Club NL gecontact door mensen van een Duitse Tesla club, https://www.tff-ev.de/ . Elon zou maandag 28 juni 50 jaar worden en ze vroegen of we zin hadden mee te doen om hem op een ludieke manier te feliciteren, samen met Tesla-rijders uit 10 andere EU-landen. Zo’n event is een mooie gelegenheid om contacten aan te halen en op te bouwen, zeker na een jaar covid-beperkingen, dus ‘ook goed voor onze club’. Dus ja, we wilden zeker meedoen. 

We hadden beperkte tijd, er konden maar twee auto’s vanuit NL meedoen en het idee mocht niet uitlekken voor Elon’s verjaardag, dus het aantal mensen dat er van wist moest beperkt blijven. We vroegen snel rond bij mensen waarvan we dachten dat die mogelijk zin hadden en ‘gek genoeg waren’. Donderdag 24 juni aan het eind van de dag hadden we 2 auto’s, met 5 leden.

Na uitzoeken wat er mogelijk en nodig was vanwege covid hebben we toch maar een hotel geboekt omdat zondag om 13:00 in Berlijn zijn wel erg vroeg is. We vertrokken zaterdagavond en na een nachtje Van der Valk Brandenburg ontmoetten we rond 13u vele enthousiaste Tesla-rijders uit 11 landen. De Finse delegatie moest het verst rijden: 2900 km retour!

Een Duits lid had voor bedrukte t-shirts gezorgd voor elke deelnemende auto. En als Nederlandse delegatie hadden we 90 pakken stroopwafels voor alle deelnemers bij en 2 paar klompjes met clublogo om de organisatoren te bedanken.

De Duitse collega’s hadden contact met de mensen van Gigafactory Berlin (GF4) en ze hadden een opstelling bedacht om met Tesla’s het woord ELON en het getal 50 te maken op een parkeerplaats bij GF4. En: Tobias Lindh, die al heel wat drone-vluchten heeft gemaakt van GF4 om de voortgang te volgen, zou een video maken. Dus: na het uitreiken van T-shirts en stroopwafels, ging de colonne naar GF4.

Het 1ste keer opstellen van de auto’s vergde wat meer tijd dan verwacht, het was lekker heet, maar het plezier was er niet minder om. Ondertussen hadden we de tijd om contacten te leggen met clubs uit diverse landen. We spraken over het uitdenken van een leuke route in elkaars land: zo zouden we het komende jaar zomaar eens uitgenodigd kunnen worden bij een meerdaagse rally in een land met mooie bergen ;-). En grote kans dat ze ook eens naar ons mooie land komen kijken. Ontzettend leuk zo’n enthousiaste community!

Elon werd de 28e juni (ook) op social media overspoeld met felicitaties, maar toen aan het eind van de dag (NL-tijd) het filmpje van dit event bij GF4 online kwam, werd het al snel door Tesla-clubs over de hele wereld gedeeld. We zagen ook een hele leuke reactie van iemand uit de directe omgeving van Elon, waardoor duidelijk werd dat de boodschap wel aan zou komen. Wie dat precies was kun je hier ontdekken.

Dit was een mooi voorbeeld wat je kunt doen als je een Europees en wereldwijd netwerk hebt van Tesla Owner Clubs: je kunt snel met elkaar contact opnemen, ideeën worden uitgewisseld en met inzet van een paar enthousiastelingen met de juiste contacten kun je  in een paar dagen een indrukwekkend Europees visitekaartje afgeven waar je op verder kunt bouwen voor toekomstige events!

Voor één van de Nederlandse auto’s was dit de langste rit sinds de aankoop vlak voor covid begon, en daarmee een mooie test. En zo’n rit blijkt prima te doen, 150 km/u op Autopilot waar toegestaan (harder rijden kan niet op autopilot), en met veel leuke contacten bij Superchargers.

Door de nodige vertraging bij het opstellen van de auto’s konden we pas tegen 18:00 richting Nederland. Maandagmorgen vroeg om ca. 3 uur kwam de laatste Nederlandse Tesla terug thuis. Moe, maar voldaan 😉

Met dank aan de Duitse initiatiefnemers van TFF-EV, o.a. @joshuastreitz, @KarstenKlees en @Taurec42 en hier kunnen jullie het eindresultaat bekijken.