We kregen een update binnen van Tesla over een aantal nieuwigheden van het afgelopen kwartaal. We delen die graag met jullie want er staat vast wel iets in wat jullie nog niet wisten.

Op 19 augustus werd het Tesla AI Day-evenement live gestreamd vanuit Palo Alto, Californië. Bekijk hier de live opname van het evenement. Vorige maand werd Tesla’s 2020 Impact-rapport gepubliceerd, waaruit bleek dat Tesla-klanten in 2020 vijf miljoen ton CO2-uitstoot hebben vermeden. Klik hier om het volledige rapport te lezen.

Product update – Model Y acceleratieboost

Acceleratieboost is nu beschikbaar voor aankoop via het Tesla-account of de Tesla-app. Acceleratieboost verbetert de acceleratie van 0-100 km/u van het Long Range AWD Model Y van 5,0 seconden tot slechts 4,4 seconden. De selectie van de acceleratiemodus binnen de ‘Rijden’-bedieningselementen geeft nu ‘Sport’ weer in plaats van ‘Standaard’.

Na een succesvolle aankoop wordt de acceleratieboost onmiddellijk voltooid zodra de auto weer online is (verbonden met wifi / LTE). Eigenaren kunnen de configuratie in-app zien en kunnen de bevestiging op de pagina “Upgrades” zien.

Over-the-Air Software Updates

Over-the-air software-updates zijn onmiskenbaar een essentieel onderdeel van de Tesla-klantervaring. Dit zijn enkele van de draadloze software-updates die onlangs zijn gelanceerd:

·         Sky Force Reloaded. Sky Force Reloaded is een klassieke arcade shoot ’em ups, vastgelegd met moderne beelden en design. Heftige explosies, brandende lasers, eindbazen en diverse vliegtuigen om te besturen.

·         Verbeterde batterijprestaties bij koud weer. We hebben de prestaties van de batterij bij lage temperaturen verbeterd waardoor elke Tesla een betere acceleratie zal hebben als de accu koud is.

·         Car Wash Mode. De Car Wash-modus sluit alle ramen, vergrendelt de oplaadpoort en deactiveert de ruitenwissers, de wachtstand, de deursloten en de parkeersensoren. Voor automatische wasstraten met transportbanden schakelt de Free Roll-optie naar Neutraal en voorkomt dat de parkeerrem automatisch wordt ingeschakeld als de bestuurder weggaat.

·         Spiegels automatisch dimmen. De automatisch dimmende spiegels kunnen nu in- of uitgeschakeld worden.

·         Dashcam-verbeteringen. Dashcam kan nu automatisch clips opslaan wanneer het voertuig een veiligheidsgebeurtenis detecteert (zoals een ongeval of het activeren van een airbag). Opgenomen opnamen worden lokaal opgeslagen en nooit naar Tesla verzonden.

·         Range weergave. Er kan nu geschakeld worden tussen batterijpercentage en afstandseenheden door op het batterijicoon te klikken.

·         Blijf verbonden met wifi in Drive. Dit is vooral handig voor gebruikers die hun hotspots willen gebruiken voor connectiviteit.

Nieuwe Supercharger Locaties

In het derde kwartaal van 2021 zijn meer dan 450 nieuwe Superchargerstalls geïnstalleerd op 55 locaties in Europa. Dit maakt een nog grotere vrijheid van reizen mogelijk en versnelt de overgang naar duurzame energie. Klanten kunnen hun auto nu opladen bij de volgende Superchargerlocaties:

·         Duitsland. Reinfeld, Murr, Karlsruhe, Lohne (uitbreiding), Plauen, Gensingen (uitbreiding), Posthausen, Kaltenkirchen, Emsbüren (uitbreiding), Rosenheim – 111 V3 stalls

·         Finland. Kuopio – 8 V3 stalls

·         Franrijk. Dijon – Longvic, Bourges (uitbreiding), Orléans (uitbreiding), Rivesaltes,  Salaise-sur-Sanne, Vierzon, Châteauroux (uitbreiding), Rouen (uitbreiding) – 78 stalls (6 V2)

·         Griekenland. Psathopyrgos North, Psathopyrgos South – 8 V3 stalls

·         Hongarije. Szeged (uitbreiding) – 4 V3 stalls

·         Ierland. Tralee – 2 V2 stalls

·         IJsland Höfn, Akureyri – 11 V3 stalls

·         Litouwen. Kaunas – 5 V3 stalls

·         Nederland. Tilburg, Sassenheim – 24 V3 stalls

·         Noorwegen. Lærdal (uitbreiding), Kløfta, Karasjok, Kautokeino – 32 V3 stalls

·         Oostenrijk. Wenen – Gewerbepark Stadlau, Villach-Ost,  Eberstalzell, Langkampfen (uitbreiding) – 41 stalls (2 V2)

·         Polen. Bialystok – 6 V3 stalls

·         Roemenie. Constanta – 6 V3 stalls

·         Spanje. Ondara, Almería, Sagunto – 20 V3 stalls

·         Verenigd Koninkrijk. Exeter (uitbreiding), Camborne, Sevenoaks, Flimwell, Derby, Hartshead Moor West, Hartshead Moor East – 50 stalls (24 V2)

·         Zweden. Sundsvall West, Hogstorp, Vetlanda, Kristianstad, Dorotea, Ånge – 52 V3 stalls

Tesla Locatie Updates

Zes nieuwe Tesla-locaties zijn in het derde kwartaal van 2021 in Europa geopend en de aanwezigheid van Tesla zal in het laatste kwartaal blijven uitbreiden in EMEA. Klanten kunnen Tesla nu bezoeken op de volgende locaties:

·         Denemarken: Odense.

·         Frankrijk: Toulouse.

·         Kroatie: Zagreb.

·         Verenigd Koninkrijk: Stratford-upon-Avon, Reading en Glasgow.