De Tesla Design Studio is bijgewerkt met de nieuwste tijdlijnen voor de Model Y in Europa. Om tegemoet te komen aan de grote belangstelling en om de Model Y binnen de oorspronkelijk geplande termijn naar de klanten te brengen, zullen de eerste Model Y leveringen in Nederland in augustus plaatsvinden. De Model Y wordt gelanceerd als Long Range AWD en klanten met een bestelling die in 2021 geleverd moet worden, worden nu uitgenodigd om hun bestelling af te ronden.  

Met een WLTP actieradius van 505 km, veel bergruimte en een HEPA-luchtfilter van medische kwaliteit is de Model Y Long Range All-Wheel Drive de ultieme combinatie van prestaties en bruikbaarheid. De Design Studio is ook bijgewerkt met de optie Enhanced Autopilot, die in Europa beschikbaar is voor alle auto’s.

Over Model Y  
Model Y is een volledig elektrische, middelgrote SUV ontworpen voor maximale veelzijdigheid en veiligheid, met een toonaangevende actieradius, superieure prestaties en de meest geavanceerde technologie. 

Binnenin creëert Model Y’s panoramisch glazen dak en hoge zitplaatsen een gevoel van ruimte en biedt een wijds uitzicht vanaf elke zitplaats in het voertuig. De kofferruimte voorin en de in tweeën gedeelde, neerklapbare stoelen op de tweede rij bieden in totaal 1,9 kubieke meter opbergruimte. Net als Model 3 heeft Model Y geen sleutels nodig, maar maakt het in plaats daarvan verbinding met de smartphone voor naadloos in- en uitstappen, met een enkele 15-inch touchscreen interface binnenin voor alle bedieningselementen van de auto. Model Y maakt ook verbinding met de Tesla Mobile app voor unieke, gemakkelijk toegankelijke functies zoals ontgrendelen op afstand, Summon, pre-conditioning op afstand, locatiebepaling, snelheidslimietmodus en nog veel meer.

Model Y is ontworpen om de veiligste middelgrote SUV te zijn. Het lage zwaartepunt, de stijve carrosseriestructuur en de grote kreukelzones bieden een ongeëvenaarde bescherming. Zijn aerodynamisch design en toonaangevende batterijtechnologie maken hem ook zeer efficiënt in termen van energieverbruik, dat met minder energie een groter bereik mogelijk maakt. 

Model Y is ook compatibel met ons huidige Superchargernetwerk van meer dan 6.000 Superchargers in heel Europa, en met onze nieuwe V3 Superchargers, die tot 1.600 km per uur kunnen opladen. Net als alle Teslas wordt Model Y mettertijd steeds beter dankzij regelmatige software updates. Op onze Design Studio zijn de beschikbare opties en levertijden te vinden.

Bron: Tesla