Tesla Owners Club Nederland is begaan met het lot van de mensen in Oekraïne. Dit initiatief helpt Oekraïense vluchtelingen op weg onder de naam Dutch Drive For Ukraine (@DutchDriveForUkraine) op Facebook.

Eén van onze leden, Michael Chapman, is begonnen om wekelijks vanuit Nederland medische materialen en humanitaire hulpgoederen voor de Oekraïense bevolking en vluchtelingen te bezorgen in Polen. Op de terugreis worden er dan Oekraïense vluchtelingen meegebracht die in Nederland zullen worden opgevangen. Onder de naam @dutchdriveforukraine zijn inmiddels ruim 30 vluchtelingen met Tesla’s van Polen naar Nederland gereden en veilig ondergebracht op een geschikte locatie. Een unieke plek waar overnachting, drie maaltijden per dag, zorg, aandacht en hulp verzekerd zijn.

Klik hier voor een verslag van onze eerste rit op 7 en 8 april

Klik hier voor een verslag van de tweede rit op 13 en 14 april

Klik hier voor een verslag van de derde rit op 22 en 23 april, ditmaal met huisdieren

Klik hier voor een verslag van de vierde rit op 6 en 7 mei

Klik hier voor een verslag van een korte rit in Nederland die ook een verschil maakt

Klik hier voor een verslag van de rit op 24 juni

Echter de toestroom is groot en de hulp van de humanitaire organisaties kan ook niet alles aan. Veel vluchtelingen zijn getraumatiseerd en uitgeput. De bombardementen hebben al hun bezittingen in de as gelegd. De verhalen, foto’s en video’s van de achterbank zijn hartverscheurend.

Net als vele andere Europese Tesla Owners Clubs omarmt de Nederlandse TOC dit initiatief van harte en participeren we actief. Zo kunnen we een wezenlijk verschil maken in de levens van de Oekraïense vluchtelingen. Veelal zijn dit moeders die met kinderen en enkele stuks baggage Oekraïne zijn ontvlucht, terwijl de man verplicht achter moest blijven.

Wil jij hen steunen? Wij, maar vooral de vluchtelingen die wij helpen zijn jou ontzettend dankbaar. Wil je je eigen Tesla inzetten en een keer meerijden naar enkele westelijk gelegen Poolse steden om vluchtelingen te vervoeren of heb je organisatietalent, schrijf je dan nu in via dit formulier.

We zoeken chauffeurs met Tesla’s voor ritten van Nederland naar diverse Poolse steden en terug. Maar ook toezeggingen voor het verzorgen van ritten binnen Nederland zijn van harte welkom. Vertrek naar Polen is meestal op de vrijdag en zondagavond rijden we Nederland weer binnen.

We realiseren ons dat het maar een druppel op de gloeiende plaat is. Maar voor de mensen in Oekraïne kunnen we op deze manier verschil maken. Jouw financiële bijdrage aan ons initiatief is daarbij heel erg welkom. Je kunt zowel anoniem (naam is niet verplicht) als onder vermelding van jouw naam doneren. Delen op sociale media stellen wij op prijs.

Bedrag

Wij gebruiken dit geld om deze gezinnen hulp in een veilige omgeving te bieden in Nederland. Dat betekent hotels voor onderweg en in Nederland als tijdelijk onderkomen. Daar helpen wij hen ook met eerste levensbehoeften en spullen voor de kinderen. Als Tesla Owners Club Nederland dragen wij er zorg voor dat de giften volledig ten bate komen van de hulp aan de Oekraïense vluchtelingen.