De Tesla Model 3 is op dit moment de best verkopende Tesla. Op 31 maart 2016 werd hij tijdens een unveil party in Los Angeles voor het eerst aan het publiek getoond. In juli 2017 werden de eerste Model 3’s geleverd aan klanten in California. Daarna duurde het tot 2018 voordat de auto in grote aantallen beschikbaar kwam. In Nederland werd de eerste op 6 februari 2019 aan de eigenaar overhandigd.

Het is de eerste relatief betaalbare auto, zeker voor de zakelijke markt. Er zijn op dit moment drie varianten van de Model 3: de Standard Range + (SR+), de Long Range Dual Motor (LR AWD) en de Performance. De Performance Model 3 wint het volgens vele gerenomeerde autojournalisten van de BWM M3. Een heel knappe prestatie. Met 3,4 sec van 0-100 km/u en een topsnelheid van 261 km/u is het een heel snelle auto.

De Model 3 kenmerkt zich door het grote horizontaal geplaatste touchscreen. Een verandering ten opzichte van het verticaal geplaatste scherm in de Model S en X. Ook is de Model 3 de eerste Tesla die met 250 kW kan opladen bij Superchargers van de derde generatie (v3).

Kijk hier de onthulling terug: