De Tesla Owners Club Nederland is ontstaan vanuit hetĀ Nederlands/Belgische deel van het Tesla Motors Club forum.

Dit forum was voor vele Tesla eigenarenĀ een waardevolle bron van informatie kort voor en na de levering. Door het alsmaar toenemend aantal Tesla rijders in Nederland, werden steeds vaker vragen herhaald. Door de enorme hoeveelheid berichten op het forum, was een eenduidig antwoord op een vraag vaak lastig te vinden. Daardoor ontstond het idee om een site op te zetten waar eenvoudig de meest gestelde vragen (en bijbehorende antwoorden) te vinden zijn. Beheerd door enkele vrijwilligers die de content beheren (en daarmee de kwaliteit en de vindbaarheid van antwoorden bewaken).

Maar er is nog een tweede reden: bij diverse gelegenheden ontmoet je andere Tesla rijders. Zeker als je daar zelf voor open staat. Zo waren er diverse evenementen bij Tesla Motors in Amsterdam of Tilburg, is er jaarlijks een E-rally, en worden nieuwe supercharges informeel geopend. Deze ontmoetingen bleken altijd erg gezellig en leuk. Eens een keer ongegeneerd met anderen over de vele aspecten van Tesla en elektrisch rijden praten zonder dat de ander zich daar na 10 minuten aan stoort (zoals thuis of op kantoor…). Het idee ontstond om regelmatig op wisselende locaties ‘Tesla-borrels’ te organiseren om deze ontmoetingen te faciliteren.

De initiatieven liggen bij de organisatoren zelf, op deze site worden ze vermeld en krijgen ze de verdiende aandacht.

Tesla Owners Club Nederland bestaat uit een kleine groep vrijwilligers (allen Tesla rijders) die als doel heeft om Tesla rijders dichter tot elkaar te brengen middels informatie uitwisseling en ontmoetingen. Geen formele stichting of andere rechtspersoon, geen kosten en vergoedingen, en geen verplichtingen.

Door Tesla rijders, voor Tesla rijders.

Maak kennis met onze redacteuren.

A B C D E F G H

Tips of suggesties? laat het ons weten via onderstaand formulier.